top of page

קריאת ספר עם הילד

ספר תורם להתפתחות השפתית של ילדכם. הוא מלמד מהו רצף וכיצד לתאר אותו, כיצד לתאר חוויות, מזמין את הילד להכיר עולמות חדשים ומצבים רגשיים שונים. הוא לרוב כולל אוצר מילים גבוה מאוצר המילים שאליו נחשף הילד בחיי היום-יום וחושף את ילדכם למשפטים מורכבים יותר מבחינה תחבירית ודקדוקית.

רצוי לקרוא כל יום סיפור עם (בדגש על- עם) הילד, אבל- לא פחות חשוב לשים לב לכמה נקודות חשובות כאשר מקריאים לילד סיפור.

 

 

 

 

 

 

 

  1. סיפור הוא חוויה. הוא לא פעולה דידקטית שחייבת להתפס על ידי הילד כמשעממת, כמו שרבים מהילדים / ההורים חושבים. כדאי לקרוא כל יום סיפור, אבל לא להכריח את הילד לשבת איתכם ולהקשיב לסיפור אם הוא מתנגד לכך. קריאת הספר צריכה להיות מהנה. השתמשו בקולות שונים ונסו להיות תיאטרליים ולהנפיש את הדמויות בספר.

  2. כדאי לבחור את הספר בשיתוף עם הילד ולהתייחס בבחירת הספר לגיל שלו. כדאי להתייחס לתוכן, אוצר המילים, האיורים ואורך הספר. אפשר לבחור כמה ספרים לשבוע וכל ערב לתת לילד לבחור את הספר שבוחר לקרוא. 

  3. כדאי לקרוא את הסיפור במקום שקט ובזמן נוח לכם.

  4. כדאי לעודד את הילד ללכת לספרייה באופן קבוע.

  5. כדאי לקרוא את אותו הסיפור כמה פעמים כך שהילד יכיר ויזכור אותו ויוכל לספר את הסיפור לפי התמונות והזיכרון בעצמו. 

  6. כדאי לדבר עם הילד לפני קריאת הספר על שם הספר, הסופר והמאייר.

  7. כדאי לדבר עם הילד בזמן הקראת הסיפור על הנושא בסיפור, מה שמתרחש בסיפור, מה הוא חושב שיקרה בהמשך ועל נושאים אחרים המתקשרים לסיפור ואולי קרובים לעולם התוכן של הילד.

  8. לא חובה להצמד למילים של הסיפור בקריאות חוזרות שלו. אפשר להסביר בשפה תיאורית פשוטה יותר ומותאמת לרמת הילד. כך הילד מבין טוב יותר את רצף הארועים בסיפור.

  9. שתפו את הילד במהלך קריאת הסיפור. למשל- אפשר לבקש ממנו להעביר את הדף, להשלים משפטים מוכרים ועוד. חכו מדי פעם שהילד יגיב או ייזום. אל תשאלו שאלות אלא המתינו מספיק זמן כדי שתהיה לו הזדמנות לתאר מה הוא רואה או חושב. אם הוא שואל שאלה על הסיפור, החזירו לו את השאלה כדי שיחשוב בעצמו.

  10. כדאי להצביע על התמונות ולעקוב אחר המילים עם האצבע בזמן הקריאה כך שהילד ילמד ניצני אוריינות ויבין שיש קשר בין האותיות, המילים והתמונות. 

bottom of page