top of page

הפרעות קול

 

ילדים ומבוגרים הסובלים מצרידות ממושכת, דיבור חלש, נשיפתי או הפרעות קול אחרות פונים לרופא א.א.ג וזה לעתים מפנים אותם לקלינאית תקשורת לצורך אבחון ובהמשכו טיפול קול. 

 

המקור להפרעות קול לרוב נובע מפגיעה כזו או אחרת במיתרי הקול. כאשר הפגיעה נובעת משימוש לא נכון במיתרי הקול, נשימה שאינה יעילה או שימוש לא מיטבי בחללי התהודה, מומלץ להגיע לאבחון וטיפול קול אצל קלינאית תקשורת עם הפנייה מרופא א.א.ג, שביצע בדיקה של מיתרי הקול (לרינגוסקופיה) ובדיקת שמיעה.

 

 

 

עד ההגעה לאבחון או לטיפול, מומלץ להמנע מדיבור ממושך בתקופות של צרידות משמעותית ולשמור על חוקי הגיינה קולית נוספים; ביניהם להפחית דיבור בטלפון או בדיבורית ברכב, לקצר את אורך המשפטים ולא לדבר על "שאריות אויר", לשתות הרבה מים, לא לצעוק, להתקרב למאזין אם הוא רחוק ממך ועוד.

 

טיפול הקול מקנה למטופל הרגלי דיבור שיעזרו לו להתגבר על הצרידות ובהמשך ימנעו את חזרתה. לעתים, מטופלים הסובלים מציסטה פונים לטיפול קול על מנת לקבל הרגלי דיבור נכונים לפני ניתוח להסרת הציסטה כדי לשמור על הקול לאחר הניתוח ולמנוע הדרדות של מצב הקול אחריו. הטיפול כולל תרגילי נשימה נכונה (סרעפתית או מעורבת), שימוש נכון בחללי התהודה, התאמת גובה הטון למטופל וחיזוק או הרפיית שרירים באיזור הגרון בהתאם לצורך. 

מסלול הקול כולל את קנה הנשימה, מיתרי הקול וחללי התהודה השונים. 

גמגום

תוכן זה עדיין בשלבי עריכה.

ניתן לפנות בנתיים לעמוד ארגון המגמגמים בשיראל- אמב"י בקישור הבא: https://ambi.org.il/

 

 

 

bottom of page